Snickare i Kungsbacka

Välkommen till vårt snickeri!

Snickaren

En solid grund

En snickare av idag har alltid en solid grund inom bygg och snickeri, den får hen med sig från sin utbildning. I regel har den färdiga snickaren gått bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet och sedan spenderat 2,5 år som lärling på ett etablerat snickeri. Därefter kan snickaren avlägga sitt yrkesprov och få sin titel. De flesta snickare väljer att specialisera sig på något inom snickeri, bygg eller anläggning och ett framgångsrikt snickeri har snickare med olika spetskompetenser för att de ska kunna komplettera varandra så bra som möjligt - som vi.

Finsnickeri

De flesta snickare arbetar idag mest med grovsnickeri - eller byggnadssnickeri som det också kallas. De som utbildar sig till finsnickare är de snickare med det finaste handlaget, de som står och balanserar på gränsen mellan att vara hantverkare och att vara konstnärer. Finsnickeri kräver tålamod och finess och är idag en specialitet inom snickeri. Förr var det finsnickeri som de flesta av snickarens uppgifter handlade om.

Socialt

Att vara snickare innebär många saker. Dels är det ett ganska socialt yrke och dels ett som kräver att man trivs med att arbeta fysiskt. Givetvis tillkommer en del teori i en snickares vardag, men det mesta av arbetet sker med hjälp av händerna. Människan trivs i regel väldigt bra med att få skapa och bygga saker och det märker vi som arbetar som snickare - i vår bransch är det ovanligt att höra om någon som vantrivs eller drömmer om att byta yrke.

Vi snickare som arbetar här är alla väldigt nöjda med vårt yrkesval och vår arbetsplats, vi har svårt att föreställa oss något som skulle kännas mer givande.

VÄLKOMMEN TILL OSS!

Vi hjälper dig med allt inom bygg och snickeri i Kungsbacka. Mångsidighet är vår en av våra främsta styrkor. Hör av dig så får du veta mer!

OM OSS

Vi hjälper dig med allt inom bygg och snickeri i Kungsbacka. Mångsidighet är vår en av våra främsta styrkor. Hör av dig så får du veta mer!

© 2018 Snickare Kungsbacka. Alla rättigheter förbehållna. SnickareKungsbacka.se kommer hantera din förfrågan för statistikändamål.